Födém szigetelés

Födém szigetelés

A födém nem más mint…

Födém szigetelés – A födém nem más mint az épületek teherhordó szerkezete, vagyis lakótér felől maga a mennyezet, ami a fejünk felett van. A köznyelven padlásként ismeretes. Fontosabb szerepe mindamellett hogy a tereket választja el egymástól, ez adja a fűtött teret határoló szerkezet lezárását is.

Többféle fajtája ismert, terhelhető és könnyített változatban is létezik. Tervezés során több fontos szempontot kell figyelembe venni. Ha későbbiekben tetőtér beépítést tervezünk, akkor terhelhető síkot kell kialakítani, hiszen az emelet teherhordó szerkezetként fog funkcionálni. Ha könnyített padlást tervezünk, akkor választhatunk fagerendás kiállítást is.

Ha terhelhető padlásról beszélünk, akkor a leggyakrabban a betonfödém jut eszünkbe. Összességében a legjobban hasznosítható, terhelhető szerkezet. Tetőtérbeépítés során leginkább elterjedt a használata, ugyanis kiválóan terhelhető, nem jelent problémát az emeletráépítés.

Födém szigetelés
Födém szigetelés

Könnyített szerkezetek  esetében általában az olcsóbb, fagerendás rendszert alkalmazzák. Jellegzetességük, hogy önmagában nem terhelhetők, kivétel ez alól a régi Kádár kocka és vályogépületek esetében az ún.borított fafödémes szerkezet, mely tárolásra is lehetőséget biztosít.

A legkönnyebb vízszintes sík szerkezet a gipszkarton mennyezet, mely lehet függesztett, vagy a fogópárok alá közvetlenül felcsavarozva. Mivel vékony gipsz lapokból készült, ezeknek hőszigetelése kiemelt fontosságú, hiszen pár cm választja el a lakóteret a felső tető szintjétől. Fontos hogy ez esetben a párazáró fólia beépítésre kerüljön, mert a harmatpont a kis vékonyságú szerkezeten könnyen kicsapódik.

Bármely kialakítást is választjuk, a legfontosabb ezeknek a szerkezeteknek a hőszigetelése. Télen jóval kevesebb költség megy el a fűtésre, nyáron nem engedi felmelegedni a padlást, ezáltal jelentősen befolyásolja a komfortérzetet is.Hiányos vagy rosszul szigetelt padlás esetében könnyen kialakulhat pára és penészedés, hiszen a szigeteletlen szerkezet hőhídként funkcionál, vagyis itt van az épület leghidegebb pontja. A szigetelés vastagságának meghatározása energetikai számítás alapján történik, figyelembe véve az épület adottságait, a fűtési rendszert, valamint a nyílászárók tulajdonságait is.

Fújható üveggyapot szigetelés alkalmazásával…

Fújható üveggyapot szigetelés alkalmazásával időt, pénzt, energiát takaríthatunk meg. Egy fújógép segítségével csövön keresztül terítjük el a szigetelést a kívánt vastagságban, így gyors, tiszta és felesleges anyagveszteség nélkül, kimagasló szigetelési eredményt biztosítunk. A fehér nem szúrós szálak a nehezen hozzáférhető helyek esetében is teljesen rés és hőhídmentes, egybefüggő szigetelést biztosít. Akár már meglévő régi hőszigetelés kiegészítésére is alkalmas, így bontás nélkül, akár 1 nap alatt elkészül.

SZOLGÁLTATÁSAINK

A szigeteléssel nem csak költségmegtakarítást érünk el, hanem az épület állagmegóvásáról is gondoskodunk, így a beruházás nem csak energiamegtakarítást jelent, hanem növeli az ingatlan értékét is.

Call Now Button