Tetőszigetelés

Tetőszigetelés

Tetőszigetelés abban az esetben a legfontosabb, ha maga a tető síkja adja a zárófödémet.
A meleg levegő felfelé száll, de a nyári forróság is a tetőn keresztül jut be a szerkezetbe.

Tetőszigetelés mint zárófödém:

Ha a ferde sík vonalát követve beépítjük a tetőteret, akkor a szigetelés a külső héjazat és a belső takaró burkolat közé kerül, a megfelelő páratecnikai fóliákkal ellátva. A tető vonalát követve kerül az esetben is a szigetelés, ha magas belmagasságú, galériás a kilakítás, és nincs vízszintes mennyezet. (nyitott galériás épületek esetében). Jelen esetben maga a tetősík adja a zárófödémet, vagyis itt kell megakadályozni hogy a felfelé szálló hő eltávozzon a tetőn keresztül, illetve a nyári meleg bejusson a lakótérbe.

Szerkezeti rétegrend:
A megfelelő szerkezeti rétegrend kialakítása ugyanolyan kulcsfontosságú mint a jól megválasztott hőszigetelés. Egy jól megépített tetőszerkezetnél gondoskodni kell az átszellőztetésről, a páraáteresztő fóliáról a héjazat alá, valamint a belső párazáró rétegről is. Fontos szempont hogy a lakótér felől mindig párát zárunk, kifelé a tető irányába pedig utat kell engedi a párának.

Tetőszigetelés

Tetőszigetelés kivitelezése:

Fújható üveggyapottal történő szigetelés esetén a kivitelezés történhet a cserepek feltolásával,lakótér felől lyukfúrással, illetve a szerkezet adottságait figyelemben véve, a padlásról is. Egy fújócsővel juttatjuk be a szigetelést a kívánt helyre, mely meggyorsítja a kivitelezést, valamint tiszta és bontás nélküli kimagasló hatékonyságú végeredményt biztosít. Mind a külső mind a belső munkavégzés esetében visszaállítjuk az eredeti szerkezetet. Cserép felől történő kivitelezés esetében a páraáteresztő fóliát visszaragasztjuk egy speciális ragasztóval, a belső oldal felől végzett lyukfúrás esetében pedig beépítésre kerülnek a kifúrt lyukak, így minden esetben tisztán és bezárt szerkezettel adjuk át a kész munkát.

Gyors, tiszta megoldás:

A fújható üveggyapot minden kis résbe bejut, így egybefüggő szigetelt felületet képez,használatával elkerülhető a hőhíd és a penész kialakulása. Olyan helyek szigetelése esetében is megoldást nyújt, ahol nehézkes, vagy nem megoldott a hagyományos táblás vagy tekercses szigetelések használata.Új és használt tetőtér beépítéssel rendelkező ingatlanok esetében is alkalmazható. Tiszta, nem szúrós, vegyszermentes, éghetetlen és roskadásmentes fújható üveggyapot szigeteléssel garantált a hosszútávú költségmegtakarítás a magas energiaszámlák tekintetéen.

Tetőszigetelés

Szeretnél spórolni a rezsi költségeken?
Kérj ajánlatot tőlünk tetőszigetelésre:  https://idealbau.hu/arajanlatkeres/

 

Call Now Button